Kommunfullmäktige den 3 maj, parboendegaranti och pedagogisk kvalité

Tillsammans med min fru hade jag lämnat in en skriftlig fråga om den pedagogiska kvaliteten inom förskola. Hur tänker kommunen säkerställa kvaliteten när man omfördelar mer än en avdelning, dvs. runt 20 barn, på befintliga avdelningar. Har det gjorts någon konsekvensanalys av detta?

Svaret vi fick gick i stort sett ut på att det vara nuvarande regeringens fel och att det skulle bli bättre med en annan regering!

Lite intressant vara dock att det nämndes att man i nämnden hade fattat beslut om att 2/3 av personalen ska ha pedagogisk kompetens- varför inte ha som mål att ha 100 % pedagogisk kompetens, det är lite som att man i ett ishockeylag inte behöver ha mer än 2 av 3 som kan åka skridskor!

Mitt medborgarförslag däremot skickades till kommunkontoret för utredning men det var redan känt