Vad är värst – okunskap eller historieförvandling?

När Arbetarbladets politiska redaktör på ledarsidan i dagens tidning utmålar alliansregeringen för att vara ansvariga för att det som 2003 kallades för det svenska bidragsfusket undrar jag vad som är värst!

Att som politisk redaktör inte veta vilka som satt i regeringsställning 2003 eller att medverka till en viss historieförvandling!

Om nu redaktören menar att det svenska bidragsfusket grundlades 2003 så var det regeringen Persson som myntade uttrycket och inte någon alliansregering, alliansen inledde sitt samarbete inför riksdagsvalet 2006.

Vidare hävdar redaktören att allianspartierna fick raljera närmast ostört, utifrån det låter det som det var en synnerligen aktiv oppositionen och som i högsta grad satte dagordningen framför regeringen Persson.

Kanske är redaktören omedveten om att hon själv gör som det som hon beskyller andra för, dvs att en osanning blir till sanning om man upprepar det tillräckligt länge!