Landstinget gör fel saker igen!

Nu försöker landstinget locka nya läkare till länet med hjälp av så kallade ”sign-on” bonusar, men det går inte så bra. Om läkaren lovar att jobba ett år utlovas 300 000 kronor i bonus, för två år får läkaren 500 000 kronor.

Det är bara det att det landstinget försöker sig på, är något som vetenskapen har konstaterat inte riktigt fungerar, tja det fungerar inom vissa områden men knappast inom de områden som en läkare är verksam inom.

För ett tid sen gjordes ett annat försök, då handlade om whisky och hockey för att locka till sig personal men det gick inte heller

Att läkare trots denna bonus väljer att inte flytta hit måste bero på något annat, det har inte med pengar att gör, kan det ha med organisatoriska och ledning mässiga frågor att göra – hemska tanke?