Sitta på samma stol flera gånger om

Vid bokslutsgenomgången idag var en av informationspunkterna Ockelbo Vatten AB. Den som presenterade bokslutet var deras vd. Samtidigt nämndes det att han även är vd för de tre andra bolagen som ingår i Gästrike Vatten.

Dessa bolag är huvudmän för de allmänna vatten och avloppsanläggningarna i sina respektive kommuner, Gävle, Hofors och Älvkarleby. Han är dessutom är vd för Gästrike Vatten, som är driftbolaget.

Det måste vara intressanta diskussioner när exempelvis Ockelbo Vatten AB för diskussioner med driftbolaget, Gästrike Vatten! Normalt är ju en vd en företrädare för ett bolag och då bör det bli en konstig situation när samma person ska tala mot eller med sig själv.

Det är även intressant att varken styrelsen i Gästrike Vatten eller för den delen Ockelbo Vatten verkar ha några synpunkter på upplägget.