Skiljelinjen är tydlig inför valet 2014!

Enligt socialdemokrater kommer riksdagsvalet i september 2014 kommer att stå mellan två tydliga alternativ för Sverige. ”Regeringen satsar på att låna till ytterligare skattesänkningar. Vi socialdemokrater anser i stället att det är viktigare att investera i fler jobb, utbildning för unga och en bättre skola.”

Jag har redan sett dessa argument i lokalmedia och stilla undrat varför göra man inte det redan nu- man sitter ju vid makten och kan själva prioritera detta?

Det man kan undra över är hur stora de jobbskapande förmågorna egentligen är? Var det inte så att när S regerade senast, exempelvis 2006, hade man en stekhet högkonjunktur i ryggen och trots det kunde man inte leverera något annat än AMS-åtgärder?

Man vill avskaffa Fas 3 och i stället vill man inrätta extratjänster i offentlig och ideell sektor, något som snarare blir ”hitte-på” jobb på. Vad som väntar efter det sägs inte men det finns många anledningar att tro att det är en FAS4-tjänstgöring som väntar långtidsarbetslösa istället för a-kassa?