Ockelbo sprider sig norrut

Under de senaste dagarna har den ovanliga virussjukdomen Ockelbosjukan, som också går under namnet bärplockarsjukan, har påträffats betydligt längre norrut i landet, jämfört med normalt.

Det står klart efter att landstinget i Västerbotten hittills konstaterat ett större antal fall av sjukdomen som t.ex. kan ge kraftiga ledsmärtor. Sjukdomen sägas inte vara livshotande men att besvären för dom som drabbats efter att t.ex. blivit biten av en mygga i samband med bärplockning eller jakt, kan vara nog så svåra.

Det man kan göra är att försöka undvika att bli myggbiten och helst inte vistas i områden där det är mycket mygg. Om man ändå gör det så är det myggmedel och klädsel som gör att man inte blir så mycket myggbiten.

Själv har vi denna sommar haft minimalt med mygg- tydligen är det inte bara innevånare som flyttar från Ockelbo utan även myggen!