Kasta sten i glashus

I Arbetarbladet den 18 november beskriver nöjesredaktören återigen stolt vad som låg bakom bojkotten av föreställningen Ladies Night, bland annat två lösryckta citat samt att hon tycker det är trams!

Jag har full förståelse att man ibland inte har resurser att rapportera om allt som händer på det lokala planet eller i detta fall nöjesscenen men jag som läsare har utgått ifrån att det har funnits mer handfasta skäl vid resursprioriteringar än löst tyckande om att något är trams!

I samma tidning finns samtidigt ett helsidesuppslag över tv-serien Paradise Hotel. En tv-serie som har blivit känd som lite av en skandalsåpa, där det går ut på att hitta en rumskamrat av motsatta könet och hålla sig kvar så länge som möjligt i ”paradiset”. Och där det finns upprop om att bojkotta på grund av dess kvinnosyn.

Jag som läsare får inte detta att gå ihop, och trovärdigheten minskar, om man i ena fallet vill stå på barrikaden medan man i det andra fallet gärna spelar med i spelet och gör som alla andra i media.

Tidningar är och kommer nog under lång tid framöver vara främst på att leverera lokala nyheter. Om du vill veta vad som händer i din ort- oavsett om nyheten handlar om politik, sport eller nöjesevenemang – finns det ingen ersättning för en lokal tidning som gör sitt jobb.

En känd tidningsägare skrev en gång att ”Nyheter, för att uttrycka det enkelt, är vad folk inte vet att de vill veta” och det tror jag på.

(insändare i Arbetarbladet 20 nov)