Kasta sten i glashus – replik till svar direkt i AB 20 nov

Hej Sofia (nöjesredatör i Arbetarbladet)

Jag är tacksamt för att du tog dig tid att försöka besvara min kritik angående dina subjektiva och icke konsekventa beslutsgrunder. Jag lägger ingen värdering på varken Ladies Night eller Paradise hotel utan har konstaterat vad som skrivits i annan media om dessa.

Jag som läsare läser en berättelse till sista bokstaven om det handlar om något som jag själv eller några i min omgivning varit med om. En lokal förankring även i nyhetsrapporteringen tror jag är viktig för de flesta av era läsare, det är åtminstone därför jag är prenumerant hos Arbetarbladet.

Däremot tror jag att det finns en stor risk att när det handlar om nyheter utanför vårt närområde kan en läsarens ögon bara lätt glida över den nyheten utan att ta till sig innehållet och samtidigt finns det där en mängd andra informationskällor.

I vissa fall kan det vara önskvärt att journalister sticker ut hakan mer än på ledarsidan och inte bara objektivt rapporterar om händelser men när ett subjektivt tyckande utan någon grund att luta sig emot tillåts bli ett ställningstagande har åtminstone jag som läsare svårt att följa med. Subjektivitet bör även den vara konsekvent.

I fallet när Arbetarbladet  under hösten publicerade en SD-annons ställde man sig lite grann på barrikaden och gjorde inte som alla andra i media. Arbetarbladets chefredaktör säger i  Medievärlden att ” Jag ska inte vara en smakdomare. Och bara för att jag inte gillar ett budskap så kan jag inte stoppa det, så länge det inte går för långt”. Det är synd att det inte verkar gälla alla områden inom Arbetarbladets nyhetsrapportering.