Konsten att lyfta blicken

Vid gårdagens fullmäktigemöte stod det ganska klart att vi är ensamma om att tycka att det är bekymrande att alla är så fokuserade på själva byggkostnaden istället för att titta på kostnaden över tid, lägsta investeringskostnaden behöver inte vara den mest lönsamma i längden!

Med tanke på att drift och underhåll inte tillhör kommunens starkaste sidor tycker jag våra argument är relevanta.

Vi beskylldes för att inte ha visioner och några andra saker men visioner kostar pengar, pengar kommunen kanske inte har framöver när man inte har någon uppfattning om vad det kommer att kosta! Det spelar ingen roll om Ockelbo får Sveriges modernaste skola, om alla pengar går till drift och underhåll finns det inte pengar att fylla skolan med duktiga pedagoger, läromedel mm eller för den delen tvärtom.

Skulle det visa sig att vi har fel så är ingen gladare än vi men…