Herr Larsson kan inte reglementet!

I går kväll blev det tydligt att kommunen, genom sina representanter i förbundsfullmäktige eller förbundsstyrelse i kommunalförbundet Gästrikeregionens Återvinnare, inte riktigt vet vilka regler som gäller för kommunalförbundet!

Om man utgår från att man som representant läst sin förbundsordning kan jag nog tycka att man exempelvis borde veta hur frågor kan väckas till kommunalförbundet. Men även vad förbundet egentligen heter, Gästrikeregionens Återvinnare, även om det till vardags benämns som Gästrike Återvinnare.

Jag tänker att om man inte vet var man är, eller har att utgå ifrån, borde det bli svårt att göra rätt, ty likt orienteraren behöver man veta var man är för att kunna komma vidare.

På lördag kl. 22.00 i sjuan går för övrigt filmen Repmånad för de som vill se och höra direktör Löfgren fälla den passande repliken…