Vilket framsteg

Efter några dagar i solen läser jag i lokala tidningen om att det nu är klart med vem som ska bygga om Perslunda skolan. Det till en kostnad om 82 miljoner kronor. Om det nu är så att det hela blir ett par tiotal miljoner kronor billigare än vad som lagts fram inför fullmäktige borde rimligen även en helt ny skola också hamnat under gränsen på 100 miljoner.

Men det var det ingen som bemödades sig till att ta reda på.

Istället blir det en kombination av gamla otidsenliga och en del nya tidsenliga och anpassade lokaler. Om det ska vara ett val måste de finnas mer än ett alternativ. Nu har det snarare varit majoritetens, och kanske några andras, vilja som styrt.

En tanke som som dyker upp är att det kanske speglar vår kommun, en enparti kommun, i ett nötskal. Det är troligen mycket roligare att hitta på nya saker än att se till de vi redan har fungerar, det är till exempel tragiskt att se hur centrumfastigheten, badhuset etc behöver rust men inget händer. Jag vet inte ens om det finns en heltäckande bild av vilket behov av underhåll som finns på Ockebobornas gemensamma egendom.