Kommunens flaggskepp eller snarare regalskeppet Vasa

Wij trädgårdar är i ordentlig ekonomisk knipa. Media rapporterar att bolaget riskerar konkurs om inte kommunen bidrar med 2,1 miljoner. PWC konstaterar i en rapport att det snarare är ett likviditetsproblem, pengarna räcker bara till mitten av jan 2015, än brist på kapital.

Egentligen samma visa som varje år och det liknar Grevinnan och betjänten på nyårsafton ” The same procedure as every year, James”. Det är en verksamhet som inte bär sig utan kommunalt stöd, till skillnad från de andra lokala företagarna inom samma bransch.

Styrelseordföranden i Wij trädgårdar S Nordqvist menar ” Jag ser det inte som att Wij står på sina bara knän och tigger pengar av kommunen. Snarare erbjuder vi kommunen att lyssna på nya offensiva, kraftfulla, satsningar som kan bidra till att stärka hela kommunen. Wij trädgårdar är kommunens flaggskepp, säger Nordqvist.”

De satsningar som Nordqvist talar om är inte finansierade utan här kommer säkert kommunen få skjuta till mer medel. Den uppmärksamme noterar att det är samma Nordqvist som var kommunalråd,  kommunens starke man 2002 när stiftelsen startades.

Det hela liknar mer och mer ett kommunens regalskeppet Vasa, och vi vet alla vad som hände med det…