Vår framtid är förlorarna

Onsdag den 19 augusti började Ockelbo’s barn i skolan efter ett långt och härligt sommarlov. Första dagen fick de som går i årskurs 4 och uppåt att veta att efter höstlovet blir den temporära lokallösningen till ända och de ska flytta till den nya Perslundaskolan.

Dagen efter, alltså andra skoldagen, går kommunen ut med ett meddelande om att det är fortsatta förseningar så tidigast efter julledigheten kan barnen få flytta in i den nya skolan!

Varför hade inte ansvariga, politiker och tjänstemän, stämt av detta innan skolorna startade! Att komma med olika besked dagarna efter varandra framstår bara som ren och skär klantighet! Eller så kan man inte bättre?

Fast så kanske det är med femårsplaner, redan inför valet 2010 lovade ju S att Perslundaskolan skulle byggas om, att det är fem år efter första spadtaget?

De stora förlorarna är barnen, de som går till skolan för att lära och fylla på förråden med kunskap. När ser hur de vuxna gör och säger kan de mycket väl kan tappa tilltron till både skolan och de vuxna.

Att sedan kommunalrådet säger ”som det ser ut nu kommer tidsförlängningen inte påverka investeringsbudgeten eller oss skattebetalare” visar bara på att förståelsen för de som drabbas, barnen, är obefintligt. Barnen är ju inte skattebetalare – än!

Stig Mörtman FP

Debattartikel publicerad i Arbetarbladet och Gefle Dagblad