Östermanland på Ockelbovis

Wij trädgårdar behöver mer pengar annars riskerar man konkurs! Under året har redan Wij fått låna 1,6 miljoner kronor för att lösa likviditetsproblemen och nu vill man ha 2 mkr till!

Det är tyvärr inte första gången det låter så, få besökare ger låga intäkter vilket leder till likviditetsproblem. Dåliga väder brukar få klä skott för det hela men då ska man betänka att trots regn och rusk ser årets campingsäsong ut att bli den bästa genom tiderna!

Det hela liknar mer och mer Östermanland i Lasse Åbergs berömda SOS- en segelsällskapsresa.

På vita duken representeras kommunen av den myglande Ture Janzon spelad av Stellan Sundahl. Janzon och hans kumpaner planerar att förvandla det vackra skärgårdsområdet till en stor nöjespark – Östermanland – som ska inbringa många sköna miljoner. I sista stund stoppas Janzon kapitalistiska drömmar och Stråholmen får behålla sin natursköna miljö.