För S är makten målet – inte personalen och patienterna!

I helgen (6 maj) presenterade Socialdemokraterna nya förslag på vad de ska göra för regionen – efter valet! Regionrådet Lindberg för dagen flankerad av S-ministern Strandhäll, samma minister som tidigare visat sig vara omdömeslös inom en rad olika områden, vilket passar väl in i sammanhanget och på budskapet!

Budskapet är att det ska bli bättre arbetsmiljö inom hälso- och sjukvården – efter valet! Det innebär alltså att det inte är någon bra arbetsmiljö inom regionens hälso- och sjukvård! När den politiska oppositionen, under hela mandatperiod, talat om brister i arbetsmiljön har de rödgröna megafonerna tvärtom ljudit om att  allt är bra i regionen!

Det ska även bli en mer jämlik och nära vård över länet. Samtidigt som en av regionens direktörer flaggar för att det finns för många vårdcentraler i länet dvs det är inte ekonomiskt med närhet. Något som även rödmärkta regionråd, för knappt ett halvår, sedan  kommenterade som att vårdcentraler kan bli omplåstringsfilialer!

Vart ska det sluta – blir det bara två vårdcentraler framöver, sjukhusen i Hudiksvall och Gävle? Nu finns det som tur är väl fungerande privata vårdcentraler.

De rödgröna har haft de senaste fyra åren på sig att förbättra; arbetsmiljön, närheten och jämlikheten men då har man suttit i skuggan med armarna i kors. Nu när valet närmar sig kliver de fram och säger; får vi bara makten fyra år till så ska vi göra det vi borde har gjort tidigare!

Det är som att 1 maj ständigt upprepar sig; där röda fraktioner går i tåg och kräver mer att sätta sprätt på från de som bidrar!

Artikel publicerad i Gefle Dagblad, Arbetarbladet och hälsingetidningar