Tydliga besked från S, C, MP och V – blir du sjuk skyll dig själv!

Lagom till valet kommer fler tydliga besked från den rödgröna politiska majoriteten ‒ sjukvården blir bättre om man lägger ner verksamheter och låter sjuka länsinvånarna åka allt längre sträckor för att få vård!  Det liknar mer och mer; sämre vård långt borta, istället för Bättre Sjukvård, Nära Dig!

För ett halvår sedan kom ett annat dekret ‒ vårdcentraler ska bli omplåstringsfilialer! Utifrån det ställde jag frågan om vart ska det sluta ‒ blir det bara två vårdcentraler framöver, sjukhusen i Hudiksvall och Gävle? Nu är vi snart där!

Socialdemokraterna, centern, miljöpartiet och vänsterpartiet verkar ha glömt för vem länets hälso- och sjukvård är till för ‒ länsinvånarna.

Jag tror att det är ganska få verksamheter som är till för dem själva, för om det inte finns patienter vad ska vården då göra? Blir det då luftvård!  Luftgitarr har jag hört talas om men luftvård skulle vara något nytt och väldigt kreativt!

Att det saknas personal är lätt att förstå då socialdemokraterna, centern, miljöpartiet och vänsterpartiet under decennier totalt missat att det är attraktiva arbetsgivare som lockar till sig och behåller personal!

För under lång tid har vi i media kunnat ta del av olika rapporteringar där vår regionen som arbetsgivare utmärker sig, kanske inte på det bästa sättet för att förmedla bilden av en attraktiv arbetsgivare.

Kanske har de rödgröna nu insett att det blir maktskifte efter den 9 september och likt öststatsdiktaturer kör hårt med den brända jordens taktik innan man lämnar över makten – försämra så länge vi kan!

Artikel publicerad i Hälsingetidningar