Förtroendehaveri leder till ruffel och båg

Inom sjukvårdspartiet Gävleborg pågår ett förtroendehaveri utan dess like. Det sker förtroendeomröstningar vid styrelsemöten där varken ordförande eller vice ordförande är närvarande. De närvarande har givetvis fullt förtroende för varandra, vilket inkluderar en person som är åtalad för grovt bedrägeri mot region Gävleborg och förvaltningsrätten i Falun och en som är misstänkt för sexköp och sexuellt ofredande av person som kan betraktas vara i en utsatt situation.

Etik och moral är något som alla de som nu har så mycket förtroende för varandra verkar sakna och uppenbarligen har de även missat att det ställs höga etiska och moraliska krav i partiet både vad gäller interna och externa förehavanden! Allt enl § 3 i partiets stadgar, hur det går ihop med de olika brottsmisstankar som nu florera inom SVG är för mig obegripligt!

Vid veckans regionfullmäktige markerade jag, med reservation, att det inte OK att ikläda sig förtroendeuppdrag och samtidigt vara under polisutredningen. Extra allvarligt blir det när den sexanklagade dels är verksam i en kvinnodominerad verksamhet såsom hälso- och sjukvården är och samtidigt vill vara partiets främsta företrädare.  Den numer åtalad för grovt bedrägeri uttalade sig den 23 nov i hälsingetidningar att han tagit timeout från politiken men det var en väldigt kort timeout, för fem dagar senare hade han gjort sig redo att vara ersättare i regionfullmäktige!

Vilka förträffliga företrädare väljarna som valde att lägga sin röst på sjukvårdspartiet Gävleborg fått!

Bättre sjukvård som ledord har numer ersatts av ruffel och båg!