Centerpartiets EU-desperation och attacker på fd allians-kollegorna M/KD

I riksmedia har vi alla kunnat läsa om de attacker som Centerpartiet gör på sina fd allians kollegor M/KD. Exempelvis genom EU-parlamentarikern Fredrick Federleys brunsmetning av Lars Adaktusson och Sara Skyttedal, ivrigt påhejad av det centerpartistiska regionrådet Magnus Svensson.

Den uppmärksamme läsaren noterar att det är samma Magnus Svensson som tillsammans med bland annat Ann-Helen Persson i sin artikel om “Vilken väg väljer du?” (Arbetarbladet och Gefle Dagblad den 18 aug 2018) inför valet 2018 buntade ihop värdekonservativa med nazister och islamister!  Magnus Svensson skrev senare att “Vi inom Centerpartiet ser inte några likheter med några av historiens värsta förbrytare och er som är värdekonservativa” samt att det var ett olycksfall i arbetet och gav sken av att det var en lokal företeelse enbart här i vårt län.

Men det inte Magnus Svensson då talade om var, att formuleringen om att bunta ihop värdekonservativa med nazister och islamister kom från Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson och hade använts av centerpartister runt om i landet. Trots att Jönsson och senare Svensson, med läpparnas bekännelse, pudlade sade deras uttalande något om hur de och – får man förmoda – Centerpartiet såg på värdekonservativa och konservativa väljare i stort!

Genom sina attacker nu inför EU-valet har Centerpartiet bekräftat denna förmodan!

Artikel publicerad i Gefle Dagblad