Replik; Rösta rött för att behålla svenska lagar för utländska företag, Mats Eriksson och Lena Johnsson, LO-distriktet Dalarna och Gävleborg.

I skribenternas inlägg lyser LO:s avsky mot borgerliga partier i allmänhet och Moderaterna i synnerhet igenom och det genomsyrar hela inläggets argumentation.

LO, tillsammans med socialdemokraterna, försöker ge sken av att de står upp för Sverige och i dess förlängning den svenska modellen, när man i själva verket är beredda att lämna över mångt och mycket till EU och dess lagstiftning, genom exempelvis det som kallas den sociala pelaren där en rad olika principer och rättigheter ska garantera alla i Europa ”en rättvis all-europeisk arbetsmarknad” och ”en all-europeisk välfärd.

I LO:s valkampanj nu inför valet till EU-parlamentet, hävdas det att ”I EU röstar vi ja till schyssta löner och trygga anställningar.” LO har även drivit på för att öka EU:s möjligheter att styra över den svenska arbetsmarknadsmodellen. I Sverige är det än så länge arbetsmarknadens parterna som har ansvaret. Det är så det åstadkoms schyssta löner och trygga anställningar.

I stora delar av Europa – sker det allt oftare med hjälp av EU-lagstiftning, dvs lagstiftning istället för kollektivavtal. Där fungerar också arbetsmarknaden oftast väsentligt sämre, med svag löneutveckling, hög ungdomsarbetslöshet, låg produktivitet och annat elände.

I dess förlängning vill LO att den svenska neutraliteten avskaffas. Det är motsatsen till att ta tillbaka kontrollen. Risken är också att det blir franska, italienska eller varför inte grekiska villkor som påtvingas svenska arbetstagare.

Så en röd röst i EU-valet är därför en röst för; Nej till Sverige, Ja till ännu mer makt åt EU och Ja till en socialisering av Europa!

 

Artikel publicerad i Arbetarbladet