Svar till Henrik Petrén, Bensinen har ingen framtid, GD 14 maj

Henrik Petrén, klimatsvaret, menar uppenbarligen att fossila energikällor inte har någon framtid, inte för att det skulle vara en begränsad tillgång utan för klimatets skull!

Hur stor effekt får den som Henrik Petrén föreslår? Med tanke på att 0,5% av jordens alla bilar finns i Sverige, lär den inte märkas likt droppe i ett hav! Men för alla som inte har nära tillgång till tunnelbana eller kan ta sin elcykel till arbetet blir det kännbart – helt utan anledning och effekt!

När Henrik Petrén skriver som han gör, antar säker den oinsatte läsaren att koldioxid är ytterst farligt men hur farligt är koldioxid egentligen?

Då naturen själv, hav och land, frigör enorma mängder koldioxid ut i atmosfären kan det ju inte vara så farligt!  För koldioxiden behövs, och ja det kan bli milda klimatförändringar, och vi behöver ha högre nivåer för att grödorna ska frodas och ge högre avkastning så fler människor kan äta sig mätta i takt med att jordens befolkning snabbt ökar!

Jag tycker det är anmärkningsvärt att någon som säger sig representera klimatsvaret inte är mer insatt i den komplexitet som rör klimatet. Något som Henrik Petrén med lätthet borde kunna svara på är den enkla men rätt väsentliga frågan – Vilken klimatkänslighet grundar Du – Henrik Petrén – Dina åsikter om klimathotet på?

 

Gefle Dagblad är tyvärr väldigt restriktiv när det gäller svar som rör klimatet och vissa klimatorganisationer.