replik till Alla politiker tittar snett på varandra, Det är de rika länderna som orsakar jordens undergång, Arbetarbladet 7 oktober

Det är intressant att så många uppenbarligen helt och full tror på alla självsäkra uttalande om än det ena och än det andra från i media utpekade experter!

Det är alltså den rika världens fel och stora delar av världen inte förstår hur allvarlig situationen är! Men tänk om det är tvärtom, att de länder som enligt skribenten inte delar klimathysterin; Donald Trump (USA), Kina, Brasilien, Ryssland och en del öststatsländer inom EU och eventuellt några andra små länder, faktisk vet något som inte klimathotstroende gör.

Det finns hypoteser dvs en tro om hur klimatet i framtiden kommer att bli, och de stödjer sig på klimatmodeller. Modeller som inte ens klarar av att matcha dagens faktiska klimatutveckling och om de inte klarar av nuvarande och historiskt klimat hur ska de då kunna förutse något framöver?  Vad jag förstår finns det en rysk modell som inte verkar vara lika dålig på att matcha den faktiska utvecklingen som de andra FN godkända modellerna – så det kanske finns en anledning till att åtminstone ett land i skribentens text inte förstått hur allvarlig situationen är!

Jorden och mänskligheten är för viktig för att slösas bort genom att uppvisa den strutsmentalitet som alla dessa klimathotstroende gör när man envist hävdar att det koldioxidens fel! Klimatet är mycket mer komplext än så.

Men å andra sidan kan man ju alltid senare ta till vad som nu verkar bli svenska beslutsfattares mest återkommande ursäkt  – vi var naiva!

 

Opublicerad artikel. Gefle Dagblad har ännu inte publicerat min replik.