M står upp för lag och ordning

I det rödgröna Sverige har sprängningar, skottlossningar och otrygghet blivit vardagliga händelser, så pass att statens media på bästa sändningstid hellre gör reportage om kvinnokroppsnormen på en specifik plattform i social medier än att rapportera om exempelvis tre nya sprängningar i Stockholmsområdet den dagen!

När ett land har sina gränser bevakade av personer som saknar svenskt medborgarskap, utländska medborgare har rätt till skyddsklassade tjänster inom säkerhetspolis eller försvarets radioanstalt, nio av tio sprängningar inte klaras upp eller där poliser upplever brist på stöd från rättssamhället, är det tydligt med vilken syn på lag och ordning den sittande regeringen har präglat det svenska samhället – och det är lika upplyftande som att stå i kvicksand och försöka slå världsrekordet i höjdhopp!

Sveriges justitieminister skryter om en effektivare brottsbekämpning och att hundratals fler kriminella nu sitter bakom lås och bom.  Men samtidigt har ministerns egen regering dels minskat ner på antalet fängelseplatser med 500 st men även ändrat sätt att räkna antalet platser så att färre helt plötslig blir fler!

Den sittande regeringen och dess stödpartier verkar tro att poliser och brottslingar är som poliserna Kling och Klang och bovarna Dunder-Karlsson och Blom i Pippi Långstrump när det i själva verket handlar om betydligt värre saker, där gäng numer beväpnar sig med militära vapen!

Med en sådan syn på lag och ordning finns det en stor risk att ilska och förtvivlan över vad som sker ersätts av uppgivenhet, resignation och likgiltighet.

Därför är det bra att Moderaterna står upp för lag och ordning, behovet av ett stärkt samhällskontrakt med en tydlighet om skyldigheter kopplade till rättigheter och att man visar att man är partiet för landsbygden, Norrland och hela Sverige till skillnad från de som inte förmår tänka längre än till Stureplan!

 

Artikel publicerad i Gefle Dagblad och Arbetarbladet.