När påkallas våldsnödläge

I Sverige där statsministern håller sig gömd, justitieministern letar obskyra listor för att framhålla Sveriges förträfflighet och inrikesministern silar mygg men sväljer kameler när det gäller synen på kriminella och vapen verkar regeringens högsta fokus vara på något de kallar klimatnödläge! Vad det är kan ingen förklara men om Musse Pigg tycker så – är det så!

Men ingen från regeringshåll, dvs de som tyvärr borde styra landet Sverige, verkar ens med tång vilja påkalla ett våldsnödläge! Ett nödläge som är här och nu, med allt våld, bombdåd och dödsskjutningar.

Regeringen visar med all tydlighet att den inte förmår att styra och leda, däremot skapa galen satir i bästa Monty Python anda.  Det kan exemplifieras av att Malmö stad, Malmöpolisen, Fastighetsägareföreningen Sofielund och Malmö universitet tilldelats priset för Sveriges bästa brottsförebyggande arbete och ska därmed representera Sverige vid European Crime Prevention Award i Helsingfors! Samma stad där det innevarande helg var bombdåd, skjutningar med dödlig utgång och knivskärningar!

En annan parodi är att regeringens handlingsförlamning hjälper och skyddar de kriminella, genom att man inte gör något åt det faktum att sekretessen numer blivit brottslingarnas bästa vän!

De flesta tar nog för givet att myndigheter slår larm till varandra eller internt när de ser att saker och ting inte står rätt till. Men hos exempelvis skatteverket får inte ens de interna delarna beskattning och folkbokföring samordnas! Migrationsverket kan exempelvis inte göra ordentliga kontroller av arbetstillstånd, eftersom man inte får tillgång till uppgifter från Skatteverket osv.

Regeringen måste ge myndigheterna förutsättningar att bekämpa brott och fusk. För det är uppenbart att sekretessreglerna inte är anpassade till dagens verklighet. Syftet kan aldrig ha varit att förenkla bidrags- och identitetsfusk liksom annan kriminalitet.

Björn Ranelid beskriver mycket talande situationen som att “svetsaren Stefan Löfven fäller sitt visir för ansiktet och vägrar att se verkligheten i Sverige, men svetslopporna hoppar omkring överallt i riket. Ibland bränner de små glödkulorna rakt genom lögnen”.

 

Artikel publicerad i Gefle Dagblad